Botercroissants

 

Ingrediënten



Meng bloem, suiker, zout en bloemverbeteraar, los de gist op in het water en de melk,
en maak een mooi glad deeg.

Meng er 110 g boter onder.
Laat het deeg rusten en afkoelen in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een rechthoek.
Verdeel de toerboter over twee derden van het rechthoekige stuk deeg.
En vouw in drieën.

Rol opnieuw uit en vouw opnieuw in drieën.
Herhaal dit driemaal.
Laat het deeg rusten en afkoelen in de koelkast.
Rol het deeg uit tot het 2,5 millimeter dik is en snijd driehoeken van 8 op 12 centimeter.
Rol deze stukjes op tot een croissant en bestrijk met ei.

Laat rijzen op kamertemperatuur gedurende 2 à 3 uur.
Bak af in een voorverwarmde oven op 210 °C tot de croissants goudbruin zijn.

Smakelijk!
Johan Ingelbrecht.

 

© EuroBanket gemaakt door Hugo